13de titel gevierd in Kampioenenzaal Koers waar het ooit begon voor Knack Roeselare.

Roeselare- Volleybalclub Knack Roeselare vierde haar 13de de landstitel in de kampioenenzaal van Wielermuseum Koers. De vorige 12 keren ontving het stadsbestuur Knack in het stadshuis om een titel te vieren, maar het gebouw wordt op dit moment verbouwd. “Toch is het de juiste plek om onze dank te betuigen”, zegt schepen van Sport José Debels (CD&V). “En niet alleen omwille van de naam ‘Kampioenenzaal.”

Nog volgens Debels bepaald een goede of slechte receptie de uitkomst van heel wat volleybalmatchen en dat bleek ook gisteren want de tongen kwamen echt los tijdens een drankje en hapje. Zoals bij Johan Eeckhout, verbonden aan Knack Roeselare als verantwoordelijke voor de communicatie.  Eind jaren zestig speelden de Roeselaarse Jets hier 3 jaar lang volleybal, de voorlopers van Knack Roeselare. De landstitels dateren van een paar jaar later, maar hij bewaart nog goede herinneringen aan de die periode als speler. “De afmetingen van deze zaal waren net groot genoeg om er een officiële wedstrijd in te spelen. Er was wel één probleem. Er was geen plaats voor de scheidsrechtersstoel. Die hebben we dan maar tegen de muur gehangen, de scheidsrechter gebruikte toen een andere stoel om er op te kruipen en hij bleef er de hele wedstrijd zitten. Het waren toen echt andere tijden!”

In de Kampioenenzaal in Koers werden ooit nog volleybalwedstrijden gespeeld.

De spelers kregen een fles cadeau van de stad Roeselare en vooral heel veel lovende woorden. “De club is één van de vlaggenschepen van onze stad, hét uithangbord”, vertelde burgemeester Kris Declercq (CD&V). Matthijs Varhenneman (33), kapitein van de ploeg was net als de rest opgezet met de aandacht en de wensen. “Geen groot volksfeest in Roeselare zoals in Brugge maar onze sport is ook wat kleiner. Maar na de receptie gaan we nog richting Schiervelde en daar staan een aantal supporters, vrienden en sympathisanten te wachten”, Zegt Verhanneman.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *