Archeologen botsen op sporen van voor onze jaartelling in Heule-Watermolen

De extreme hitte van vandaag speelt ook archeologen parten. Niet alleen fysiek is het afzien geblazen om opgravingen te doen op een akkerveld. Ook voor het sporenonderzoek wordt het er niet gemakkelijker op. In Heule is een team van het Vlaams Erfgoedcenter uit Geel bezig met een opgraving op de akker tussen de Bozestraat en de Molenstraat. Vandaag, bij een temperatuur die ver boven de 30 graden uitsteeg,  was het daar alvast zweten geblazen. En extra opletten om geen sporen en artefacten te missen in de kurkdroge bodem.

Op het stuk van zo’n 8000m2 groot wordt binnenkort gebouwd. Er komen een dertigtal appartementen. Voor de bouwwerken starten controleren de archeologen of er geen waardevol materiaal of een interessante historische site terug te vinden is in de bodem.

Na twee dagen onderzoek heeft het Vlaams Erfgoedcenter enkele waardevolle artefacten gevonden Een silex uit het neolithicum of het mesolithicum, wat potscherven die dateren uit de middeleeuwen en een paar eeuwen later, een muntstukje uit de late 19de  eeuw en een obus of bom uit de eerste of tweede wereldoorlog. Vandaag (donderdag) worden de opgravingen verder gezet.

3 reacties op “Archeologen botsen op sporen van voor onze jaartelling in Heule-Watermolen”

  1. Dirk Meulebrouck

    Tof en interessant. Minder goed nieuws voorlopig zekers voor de bouwheer, of zijn er beperkingen aan de onderzoeksperiode.

  2. Dirk Meulebrouck

    Tof en interessant. Zal men verder willen zoeken ? Minder interessant voor de bouwheer. De opzoekingen zijn waarschijnlijk wel gelimiteerd of hangen af van wat er gevonden wordt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *