Belgium Aid komt terug thuis (na 42.000 warme maaltijden voor Oekraïense vluchtelingen)

Belgium Aid vzw deelde meer dan 42.000 warme maaltijden uit in Warschau aan de Oekraïense slachtoffers die de oorlog in hun land ontvluchtten. Gisteren deelde de vzw de laatste warme maaltijden uit.  Zondag komt Carlo Herpoel, voorzitter van de vzw, terug thuis in Heule.

De hulpactie van Belgium Aid begon anderhalve maand geleden. “We kozen voor de hoofdstad van Polen en de Global Expohal waar dagelijks 1000den vluchtelingen aankwamen”, zegt Carlo Herpoel. “Dagelijks maakte onze ploeg 1000 warme maaltijden klaar voor de mensen in de Global Expohal. De meeste producten en ingrediënten kochten we ter plaatse aan, giften en donatie financierden onze hulpactie.”

Duurzame solidariteit

De solidariteitsactie was bovendien zeer duurzaam. “We gebruikten een keuken gerecupereerd uit de gebouwen van het voormalige Kortrijkse Sint-Maartensziekenhuis. De keuken kwam terecht in een oude, omgebouwde vrachtwagen die de vzw op de kop kon tikken. We zijn heel tevreden met het resultaat”, zegt Herpoel.

vzw gaat waar machteloosheid toeslaat

Oorspronkelijk was het de bedoeling om met de omgebouwde lijnbus ‘Ik ga waar machteloosheid toeslaat’ richting Polen te rijden. “Die bus werd eerder al ingezet in Wallonië om er te helpen in de nasleep van de watersnood van vorige zomer. Maar technische problemen maakten het niet onmogelijk maakten om met die bus de afstand tot in Warschau te overbruggen.” (BDW)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *