Garrincha complex: unieke combinatie padel-petanque in Heule

In 2023 opent de eerste indoorclub in Vlaanderen die padel en petanque combineert. Locatie: aan de Kortrijksestraat in Heule, naast het Wembleysportstadion. In totaal komen er 5 indoorterreinen, 4 overdekte  buitenvelden en 16 petanqueterreinen waarvan de helft indoor. Het hele complex zal zo’n 3200m2 groot worden. De stad legt een parkeerterrein aan van 80 nieuwe parkeerplaatsen naast het complex. De bouw kost alles samen zo’n 2,6 miljoen euro. Kortrijk levert hierbij de grond die Garrincha ter beschikking krijgt via een opstalrecht.

Vanmorgen stelden de stad Kortrijk, investeerder Garrincha en de petanqueclub het project voor van één van de grootste padelclubs van West-Vlaanderen. Uniek is de combinatie met de 16 petanquevelden.  De Petanqueclub Kortrijk (PC Kortrijk) is nu nog in de Sint-Denijsestraat gevestigd, maar kampt met plaatsgebrek. “Het zorgt voor een unieke combinatie”, zeggen Philippe Ombregt en Frederic Meurisse van Garricha.

Duurzaam project

Garricha heeft de omgevingsvergunning op zak en zal. In augustus wordt gestart met de grondwerken, nadat er eerst een archeologische vooronderzoek is uitgevoerd. Het complex maakt deel uit van het Masterplan Wembley. Het stadsbestuur reserveerde bij de start van de legislatuur zo’n 5,2 miljoen euro voor de ontwikkeling van de Wembley. “De atletiekpiste namen we vorig jaar onder handen. Toch goed voor een investering van zo’n 1,15 miljoen euro”, zegt schepen van Sport Wouter Allyns (Team Burgemeester). “Het gaat om een duurzaam project dat het geluids- en de lichtpollutie tot een minimum beperkt. 5 indoor padelvelden en 4 outdoorvelden die zijn afgescheiden door een grote muur van de bewoning naast het complex staan hier garant voor.”

Sfeer en ambiance

De petanqueclub genereert ook weinig overlast. “Bij ons kunnen recreatieve en competitiespelers terecht”, zegt Frankie Deweerdt die uitkijkt naar de verhuis. “We brengen graag ale petanquespelers uit Kortrijk en omgeving samen in het nieuwe complex. Nu beschikken we slechts over 4 binnenterreinen, een groot verschil met de nieuwe locatie.” De bar en het groot buitenterras zorgen voor genoeg sfeer en ambiance. Ze staan open voor alle bezoekers van het Wembley-sportcomplex.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *