Hondenloopweides zijn een feest voor honden én baasjes!

Kortrijk telt nu al 7 hondenloopweides verspreidt over de stad en deelgemeentes. Vandaag werd een gloednieuwe weide voorgesteld in Marke. Zo’n 2000m2 speelplezier voor honden en hun baasjes, gelegen naast OC ’t Cirkant in de Hellestraat.

Ook Langwater tegen de grens met Zwevegem n krijgt een nieuwe loopweide van zo’n 1100m2 groot, aan de rand van Drie Hofsteden. Vijf andere bestaande loopweides (Blauwe Poort, De Warande, Kransvijver, Vlienderkouter en Drie Hofsteden) worden ook allemaal gerenoveerd.  

Mensen bezoeken hondenloopweides om te socializen, door honden én hun baasjes. “Voor Snoopy is zo’n bezoekje echt iets om naar uit te kijken, want honden hebben contact nodig met andere honden, net als hun baasjes”, zegt het baasje van Snoopy.

Baasjes van Florre en Snoopy over de hondenloopweide

Schepen van Dierenwelzijn is zich bewust van die situatie. “De losloopweides in Kortrijk zijn er voor de honderden baasjes die hun hond vrij willen laten rondlopen. Maar dat kan enkel mets enkele duidelijke afspraken. Dat is de reden waarom we bij elke weide ook een duidelijk infobord plaatsen met aandachtspunten rond gedrag en netheid. Op die manier maak je het aangenaam voor iedereen”, zegt Herrewyn.

Schepen Bert Herrewyn (Vooruit) over losloopweides en Bo, zijn ongeduldige bruine labrador.

De afspraken zijn vrij eenvoudig. Geen putten graven, hondenpoep opruimen en deponeren en de daarvoor bedoelde vuilbak, loopse, agressieve of zieke honden zijn niet toegelaten en baasjes moeten hun hond steeds in de gaten houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *