Klimaatworkshop zet jongeren op plaats van beleidsmakers

KORTEMARK- Vandaag start de 26ste Conference of Parties (COP) in Glasgow. De jaarlijkse onderhandelingsronde tussen 196 landen van de Verenigde Naties moet de klimaatverandering een halt toeroepen. Elk jaar opnieuw levert dit vraagstuk slopende onderhandelingen op. Maar toch beseft iedereen dat we snel moeten handelen. Hoever beleidsmakers moeten en kunnen gaan, is steeds opnieuw de hoofdvraag.  Dat werd voor het 4de Middelbaar STW aan het Margareta Maria Instituut in Kortemark nu ook duidelijk. Want zij kregen een workshop rond klimaat .

Katrijn Van Huffel werkt voor GoodPlanet Belgium, een organisatie die ijvert om onze planeet leefbaar te  houden. “Het ultieme doel is om de opwarming van de aarde te stoppen. De klimaattop van Parijs (2015) stelde dat de planeet tegen 2050 maximum 1,5 °C mag opwarmen. Om dat doel te halen, moeten alle zeilen bijgezet worden” ,zegt Van Huffel.

Als klimaatcoach geeft Katrijn Van Huffel workshops rond de klimaatverandering in heel wat scholen in Vlaanderen. In opdracht van de federale overheid doet ze scholieren nadenken wat klimaatverandering precies inhoudt. “Maar vooral hoe je die kan tegenhouden! De scholieren gaan hiervoor aan de slag met  www.my2050.be. Met deze tool kruipen ze in de huid van het beleid en nemen ze beslissingen die het gedragspatroon van de mensen doet veranderen. Waardoor de scholieren meer inzicht krijgen hoe ze mee het verschil kunnen maken. Door bijvoorbeeld druk te leggen op de beleidsmakers”, zegt Van Huffel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *