Kortrijk promoot lokale ambachtelijke biertjes tijdens ontvangsten en recepties

KORTRIJK- Team Protocol serveert de komende maanden lokale Kortrijkse biertjes gebrouwen uit de rijke Kortrijkse brouwersgemeenschap. “Het is de ideale gelegenheid om onze Kortrijkse ambachtelijke bieren in de kijker te zetten”, vindt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). 6 brouwerijen komen aan bod in 2022. “Hun biertjes zetten we tijdens ontvangsten en recepties op de toog gezet zodat iedereen er kennis mee kan maken.” Voor de Kortrijkse ambachtelijke bieren een buitenkansje om zich in de kijker te werken.

De voorbije tien jaar is het aantal lokale brouwers verdubbeld, ook in Kortrijk is er een heel netwerk aan kleinere brouwerijen ontstaan. “Het is al een paar jaar bezig”, zegt Arn Simoens van brouwerij Ruimtegist. “Zelf produceren we nog maar twee jaar, maar deze ‘new wave’ aan kleine, innovatieve brouwers heeft ondertussen zijn plekje veroverd naast de grotere, gevestigde brouwerijen. Bij die ‘new wave’-brouwerijen wordt heel wat geëxperimenteerd. En dit kanaal is uitstekend om die speciale ambachtelijke biertjes voor te stellen.”

Van juni tot en met augustus komen drie brouwerijen aan de beurt. Het om de VIE van brouwerij Ruimtegist, een echte stadsbrouwerij in de Budastraat. Halsbergh Blond van vader en zoon Halsbergh, hobbybrouwers die een heerlijke tripel op de markt brengen. En de Double Gold van brouwerij Benoit. Die heeft een kleine huisbrouwerij in de Avondzonweg in Kortrijk.

Van september tot en met december komt de Deadman’s Tripel aan bod, een biertje geïnfuseerd met rum, van Biercreaties Pottelberg . ‘Avarita’ van Hugel Bier,  één van de Zeven Zonden- reeks waar brouwer Koen Hugelier nu al 12 jaar aan werkt. De Martha Sexy Blond van ‘The Brew Society” uit Heule sluit de rij in 2022.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *