Levensgrote banner werpt Heule-Watermolen terug in de tijd

De installatie van een levensgrote banner op de muur van de vroegere watermolen in Heule Watermolen is achter de rug. Het pittoreske gehucht langs de Heulebeek biedt zo een historische terugblik op hoe het ooit was. Op de banner staat een grote afbeelding van de oude watermolen. De afbeelding hangt precies op de plaats waar het laatste waterrad van de historische molen nog hing tot in 1955.

De stad Kortrijk sponsorde het project via het burgerbudget van de stad Kortrijk. Op die manier kregen 8 Kortrijkse initiatieven verdeelde de stad 100.000 euro tussen 8 projecten. De initiatiefnemers van Heule Watermolen kregen 5000 euro voor hun project.

Vandaag bracht de projectgroep een raamwerk aan tegen de gevel van het oude molenhuis langs de Heulebeek. De banner hangt er net op tijd, want morgen start de 78ste Heule-Watermolenkermis en kiest men in de feesttent de 58ste Tineke van de Watermolen verkozen. De levensgrote foto tegen de muur van het oude molenhuis doet heel wat Watermolenaars wegdromen naar de tijd van toen. Lange tijd stonden er zelfs nog twee watermolens, elk aan één oever van de Heulebeek. Maar tegenwoordig blijft enkel het molenhuis over dat nu onderdak biedt aan de plaatselijke jeugdvereniging Chiro Tsjoef.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *