Stad Harelbeke recupereert spoelwater van De Watergroep

HARELBEKE- De Watergroep vindt elke verspilde druppel in deze periode van droogte teveel. Daarom kregen Harelbekenaren vanmorgen de kans om het spoelwater van een pas aangelegde leiding in de Heerbaan op te vangen. “Op te gebruiken in hun moestuin of voor een andere toepassing”, vertelt Tine Vandermeersch van De Watergroep. Veel mensen kwamen er niet opdagen. De stad Harelbeke stuurde wel een kleine tankwagen die meer dan 4 kubieke meter recupereerde van het spoelwater dat anders in de riolering of in de bodem zou verdwijnen.

Een pas aangelegde waterleiding in de Heerbaan van ongeveer 1 kilometer lang leek na analyses nog niet klaar om drinkwater te transporteren bij de bevolking. “Tijdens de vorige spoeltesten bleek het water niet conform aan de kwaliteitsnorm van drinkwater. Een extra spoelbeurt drong zich dus op”, aldus Vandermeersch.

Burgemeester van Harelbeke Alain Top (Vooruit) weet ook dat die paar kubieke meter water het verschil niet zullen maken. “Maar het is eerder een symbolische actie. Tijdens deze warme periode moet iedereen er op letten om zo weinig mogelijk water te verspillen”, aldus Top.

Harelbeke vulde een watertank van de groendienst met het spoelwater

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *