Trouwfeest schrikt buurt op

Lotenhulle- De hulpverleningszone Meetjesland kreeg zaterdagavond een oproep binnen voor een gasexplosie in de Heirstaat in Lotenhulle. Bij aankomst op de boerderij bleek het te gaan om een schieting voor een jong koppel dat in het huwelijk treedt. Het is een oude traditie in landelijke gebieden, maar ook een inbreuk op de GAS-wetgeving als er geen vergunning wordt aangevraagd.

De melding kwam binnen rond 20u00. Bij zo’n schieting wordt met een hamer op stampers geslagen van een vijzelorgel dat is gevuld met een explosief poeder. Dit geeft een enorme knal, normaal gezien een uitnodiging voor de buurt om mee te vieren.

Maar zaterdagavond waren een aantal  buurtbewoners duidelijk niet op de hoogte en werden ze opgeschrikt door de explosies. Verschillende verontruste meldingen kwamen binnen bij de hulpdiensten. “We stuurden een ploeg ter plaatse omdat we eerst dachten aan een gasexplosie. De brandweer werd ook opgeroepen”, zegt een woordvoerder van de politiezone.  Toen bleek dat het om een schieting ging, keerde de brandweer op zijn stappen terug. De politiepatrouille stelde een pv op en de schieting werd stilgelegd.

Vroeger was er maandelijks wel een schieting in de buurt, zeker op het platteland. Maar nu is dat eerder uitzonderlijk. De feestvierders krijgen een gepaste GAS-boete en zullen de kosten voor de opgeroepen brandweerploeg ook moeten vergoeden. Niet echt een leuk huwelijkscadeau voor het nieuwe paar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *