Mia heeft wel afgezien maar maakte er altijd het beste van!

Gorki scoorde een grote hit met ‘Mia heeft nooit afgezien’, maar dat is niet van toepassing op Mia Cattebeke (66). Ze neemt afscheid als directrice van de Hoge Kouter en gaat met pensioen. “Wat Gorki zingt klopt niet, iedereen maakt moeilijke situaties mee. Maar wanneer je de juiste mensen rondom jou hebt kom je er altijd sterker en gevoeliger uit. Ik heb al wat watertjes doorvaren, de laatste jaren als algemeen directeur van de Hoge Kouter wat overigens een fantastische ervaring was. Dus ja, ik ben een ervaringsdeskundige op heel wat vlakken. Sommige ervaringen had ik liever niet meegemaakt.”

Binnenkort start het feestgedruis rond de Tinekesfeesten. Ook op dat vlak is Mia Cattebeke ervaringsdeskundige. “Dat was in 1974 toen ik Tineke van Heule werd, een onvergetelijke ervaring die ik iedereen aanraad. Zelfs nu nog draag ik met trots het lintje dat ik toen heb gewonnen. Ik houd wel discreet mijn hand op het jaartal op het lintje, het is al een tijdje geleden, hé”, lacht Mia Cattebeke.

Gisteren maakte Mia Cattebeke haar laatste dag mee als Algemeen Directeur van de Hoge Kouter in Kortrijk, een expertisecentrum en netwerkorganisatie voor jongeren met een beperking. Vandaag start haar pensioen. “Ik kreeg een prachtig afscheid in de Hoge Kouter. Het verzacht de pijn want dat afscheid was niet van harte van mijn kant. Maar ik weet dat er nieuwe mensen mijn taak overnemen. De Hoge Kouter was ‘mijn kindje’, nu zal ik de energie, de drive en de passie die ik er in gestoken heb gebruiken voor andere projecten. Vanmorgen bijvoorbeeld deed ik al mee met een actie van de plaatselijke CD&V: mandarijntjes uitdelen aan de fietsertjes die terug naar school rijden.”

Mia Cattebeke met pensioen: passie, energie en drive steek ik nu in andere projecten

De lokale politiek houdt haar de komende jaren nog bezig. Als gemeenteraadslid voor de CD&V zet zij zich in op concrete thema’s zorg, veiligheid, kinderen en jongeren. “Daarnaast heb ik een fantastische familie. Die contacten zal ik beter proberen te onderhouden. Zeker ook met mijn zus die het syndroom van Down heeft, samen met de rest van de familie. Die zorg en verwantschap ervaar ik vandaag ook. Vanmiddag staat er nog iets gepland met mijn broers en zusters, alleen weet ik niet wat. Ik ben benieuwd!”

3 reacties op “Mia heeft wel afgezien maar maakte er altijd het beste van!”

  1. Prachtig Mia wat je hebt verwezenlijkt. Blijf gedreven en doen waarvan je houdt. Je straalt het uit…..t’Is tlang leven 👌

  2. Prachtig wat je gedaan hebt.Probeer toch wat meer tijd voor jezelf te nemen.Maar zeker niet stil vallen.Daar is geen gevaar voor,lees ik.Mijn opvolgster-Tineke ik wens je het allerbeste toe.liefs Tine xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *