Roeselare bewijst het: Wout is niet onfeilbaar! Jelle Wallays en Yves Lampaert kloppen Van Aert in tijdrit en het criterium!

Meer dan 40.000 mensen zakten af naar Roeselare om Wout Van Aert het 12de DOVY Natourcriterium te zien winnen. Yves Lampaert bleek na 50 rondjes aan het Pieter de Coninckplein sneller aan de streep. Eerder die avond was Jelle Wallays een aantal seconden sneller in de tijdrit. Wout Van Aert, buitenaards tijdens de laatste Ronde van Frankrijk, had gisteren duidelijk geen superdag. “Toch is dit een geslaagde 12de editie van het DOVY Natourcriterium”, vindt Thomas Verhaeghe, voorzitter van Roeselare Koerst.

Het was koppen lopen op het Pieter de Coninckplein
Vermoeide versie van wielerkampioen

De aanwezigheid van de wielerkampioen die de afgelopen Ronde van Frankrijk heerste als een keizer, was al een overwinning op zich. “Het was nipt, want na een rustdag en een verblijf in het Nederlandse hoofdkwartier van Jumbo Visma, werd Wout met een helikopter naar Roeselare overgevlogen”, vertelt de voorzitter. “Hij kwam een half uurtje later aan dan voorzien, wat het programma wat onder druk zette. En na de koers werd hij meteen ook weer weggevlogen met de helikopter. Maar we zijn blij dat hij hier aanwezig kon zijn, ook al ging het om een eerder vermoeide versie van de groene trui.”

Wout Van Aert streed voor wat hij waard was, maar de bleek in Roeselare niet voldoende.

De koers moet altijd gereden worden. Yves Lampaert reed als eerste over de eindmeet die lag aan de hoek van de Sint-Amandsstraat en de Teerlingstraat.  Drie uur eerder deed Jelle Wallays, net als Yves Lampaert ook een renner van de streek, het ettelijke seconden beter dan Wout Van Aert.

De teerlingen werden geworpen aan de meet: Yves Lampaert-fans waren blij met de uitslag!
Geslaagd criterium

Het publiek vond het allemaal best dat het droomscenario van de organisatie en de meeste aanwezigen niet werd gerealiseerd. Een applausmeter zou geen verschil gedetecteerd hebben tussen het applaus dat de winnaar en de runner-up kregen op het podium. Het Rodenbachglas was niet halfvol of halfleeg voor de organisatie, maar eerder goed gevuld. En zo hoort het na een geslaagd natourcriterium.

Na de 12de editie kreeg het podium een ‘glaasje’ Rodenbach aangereikt.

1 reactie op “Roeselare bewijst het: Wout is niet onfeilbaar! Jelle Wallays en Yves Lampaert kloppen Van Aert in tijdrit en het criterium!”

  1. Christiaan Therry

    Grote en dikke merci aan de organisatie om dit alles te verwezenlijken. Een huzarenstukje. Op naar volgend jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *