Topeditie Ezelsfeesten ondanks de megawerken in het centrum

Van vrijdag 30 september tot maandag 3 oktober spoelt Kuurne de kater weg die velen overhouden aan de centrumwerken. Dat gebeurt met een topeditie van de Ezelsfeesten. “Door de werken zijn niet alle pleinen en doorgangen vrij en moeten we heel wat herschikken”, zegt burgemeester Francis Benoit (CD&V). Maar de essentie van de Ezelsfeesten blijft: Kuurne kan zich weer tonen als een bruisende gemeenschap die weet hoe ze moeten feesten!”

Gisteren werden de Ezelsfeesten 2022 uit de doeken gedaan tijdens een wandeling langs de verschillende feestlocaties. Het is een organisatie van het gemeentebestuur, maar met de steun van heel wat verenigingen die er mee hun schouders onder zetten. “De Ezelsfeesten worden breed gedragen door tal van vrijwilligers”, zie Benoit die gisteren iedereen bedankte op de parking Damier voor hun engagement. Die locatie zal woensdag ingenomen worden door de feesttent van het feestcomité. De diverse jeugdtenten krijgen een plekje op De Vlaskouter, de braderie neemt de centrumstraten in.

Het parcours van de traditionele jogging, de halve marathon en de koppeltijdrit is ook gewijzigd, maar de essentie blijft. “Wij maken er een punt van om de prijzen voor de winnaars gelijk te schakelen tussen de mannen en de vrouwen”, zegt de voorzitter van de joggingclub Kuurne, Johan Bossuyt. Zoals de loopwedstrijd ‘Rapper dan een Ezel’ over 21 km doorheen het centrum. “Voor de snelste dame en heer hebben we een uniek T-shirt met als opschrift ‘De snelste ezel van Kuurne 2022’. Een echt hebbeding”, aldus Bossuyt terwijl hij het T-shirt voorstelde.

Johan Bossuyt showt het exclusieve T-shirt voor de winnaar en winnares van de loopwedstrijd

Het programma is goed gevuld, voor de lokale horeca op het Marktplein wordt het de laatste kans om er nog eens vol voor te gaan vooraleer de werken aanvatten op het centrale plein van Kuurne. “We hopen dat iedereen tijdens en na de activiteiten in de horecamaanden op het Marktplein zal komen afzakken. Want na de Ezelsfeesten breekt een moeilijke periode aan voor ons met de werken die moeten uitgevoerd worden”, zegt Sandra Dejaegere van brasserie De Middenstand. De werken op de Grote Markt starten overigens op 15 oktober.

Tal van verenigingen zetten hun schouders onder de Ezelsfeesten

De Ezelsfeesten 2022 vinden plaats van 30 september tot en met 3 oktober 2022.(BDW)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *