Tweede Kortrijkse gemeenteraadslid Vlaams Belang geeft er de brui aan

Jan Deweer 75 stelt zijn zetel in de gemeenteraad van Kortrijk ter beschikking van de partij. “Ik ben het moe om in een circus mee te spelen met enkele slechte clowns. En ik heb problemen met de autoritaire manier waarop het er aan toe gaat in de gemeenteraad.” Meer wil hij niet kwijt over zijn beslissing. Het is ondertussen al een tijdje geleden dat hij nog eens aanwezig was in de gemeenteraad, de laatste keer dateert al van februari dit jaar.

5-koppige VB fractie verliest opnieuw lid

Het is het tweede VB-lid van de Kortrijkse fractie dat deze legislatuur uit de gemeenteraad stapt. Vorig jaar stapte Jacques Demeersseman (78) uit de 5-koppige fractie, maar hij blijft wel zitten als onafhankelijk raadslid. Demeersseman heeft nooit echt uitleg willen geven over zijn beslissing. “Die komt in de aanloop naar de volgende verkiezingen”, aldus het onafhankelijk raadslid. Demeersseman kwam in 2018 voor de eerste keer op voor het Vlaams Belang en haalde meteen 522 stemmen. Hij profileerde zich vooral in de strijd tegen de nieuwe moskee in de Brugsepoort.  

Vlaamse strijd

Jan Deweer (75) loopt al langer mee in het politieke bestel van Kortrijk. In 2006 stond de gepensioneerde leerkracht al op de lijst van het Vlaams Belang en werd hij meteen verkozen in gemeenteraad. Maar hij strijdt al langer voor de Vlaamse zaak in de Kortrijkse regio. In de verkiezingen van 2018 haalde hij 492 stemmen.

Kans om te verjongen

Fractieleider Wouter Vermeersch respecteert de mening en de beslissing van Deweer en bekijkt het vooral pragmatisch. “Het is het moment om onze fractie te verjongen, Demeersseman en Deweer hadden nu eenmaal hun leeftijd niet mee. Naar de toekomst toe is dit een kans om jongere elementen de kans te geven op het politieke forum.” Wie Jan Deweer zal opvolgen, wordt in de loop van de komende maanden beslist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *