Week van de Smaak gaat op zoek naar beste stoofvleesrecept

ROESELARE- Roeselare, het kloppend hart van de Vallei van de Voeding, gaat op zoek naar het beste stoofvleesrecept. Tot eind oktober kan je een eigen stoofvleesrecept opsturen. Deelnemers maken kans op een smaakvol prijzenpakket. Daarnaast mag de winnaar zijn of haar uniek recept klaar tmaken voor 500 nieuwsgierige fijnproevers met de hulp van een professioneel cateringteam. Het stoofvleesfestijn, op zaterdagmiddag 26 november in de Paterskerk van Roeselare, moet één van de hoogtepunten worden van de Week van de Smaak (21-27 november).

Als stad van de voeding barst Roeselare van lokale topingrediënten en lekkere streekproducten. De stad heeft ook heel wat culinair talent in huis: van topchefs tot hobbykoks die de smaakpapillen van vrienden en familie verwennen. En naar zo’n smaakmaker is Roeselare op zoek. Elk jaar wil Roeselare één klassiek recept centraal zetten tijdens de Week van de Smaak.

Oerklassieker

Deze keer gaat Roeselare voor de oerklassieker stoofvlees. Een vakjury onder de leiding van driesterrenchef Tim Boury gaat op zoek naar originele, lekkere én lokale versies van stoofvlees. Een klassiek recept van overgrootmoeder, een vegetarische versie met een hoek af of gecombineerd met exotische ingrediënten? Alles is mogelijk. Kandidaten schrijven zich voor 30 oktober in via visitroeselare.be.

Sociale kruidenier

Het stoofvleesfestijn vormt één van de hoogtepunten van de Week van de Smaak, op zaterdagmiddag 26 november in de Paterskerk van Roeselare. Voor elke portie stoofvlees gaat bovendien tien euro naar De Sociale Kruidenier. Deze organisatie biedt gratis voedselhulp voor inwoners van Roeselare die het wat minder hebben. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *