3de Wonderfestival rond creativiteit in Kortrijk: Let’s get ‘PHYGITAL’

Het Kortrijkse festival Wonder brengt voor de derde keer creatief talent uit ons land samen in de Groeningestad. Van 20 oktober tot 6 november vormt de Budafrabriek de uitvalsbasis, daarnaast zijn er nog 7 andere locaties in het stadscentrum waar je het werk van Belgische ontwerptalent kan bekijken.

Het stadsfestival Wonder omarmt in 2022 de nieuwste digitale technologieën. “Een nieuwe generatie staat klaar. Zij zetten op hun eigen atypische en rebelse manier de tanden in de uitdagingen van morgen”, zegt Lisa Declercq van Design Regio. “WONDER verkent tijdens deze editie de grenzen tussen fysiek en digitaal in verschillende creatieve sectoren. De combinatie groeide uit de coronacrisis. Toen werden de fysieke contacten sterk beperkt en kwamen we in een digitale wereld terecht kwamen. PHYGITAL brengt die twee werelden samen.”

Uitvalsbasis Budafabriek

Het is het 5de jaar dat Kortrijk zich ‘UNESCO Creative City of Design’ mag noemen. “WONDER 22 is een mooi verjaardagscadeau”, vindt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). Vanaf 20 oktober kan je terecht in de Budafabriek die helemaal leeg gemaakt wordt voor WONDER 22. De studenten van de Devine-opleiding van Howest  staan hun lokalen af. VAXPO, het covid-vaccinatiecentrum krijgt tijdelijk een onderkomen in een tent aan het Heilig Hart. Tot en met 6 november vormt de Budafabriek de uitvalsbasis van het creatieve stadsfestival.”

Partnership

De organisatie is in handen van een partnership tussen de stad Kortrijk, Designregio Kortrijk en 13 andere onderwijs- of cultuurinstellingen en aanverwanten. Naast de Budafabriek kan je terecht op 7 andere locaties in de stad. Texture, de Onze Lieve Vrouwekerk, de Buda-tip, K-orner, de 4n20-galerij, de Broeltoerens en Kunst in Huis herbergen producten en concepten die onze horizon verruimen en mee de toekomst zullen maken.

Gratis

Alle locaties van WONDER liggen op loopafstand van mekaar, het programma kan je bekijken op de website. Vorig jaar lokte WONDER 5.206 betalende bezoekers. Maar dat worden er in 2022 een pak minder. Gewoon omdat het festival deze keer gratis is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *