Kortrijk krijgt streetartwandeling

Gidsenplus organiseert een Kortrijkse streetartwandeling onder de naam K-Town Streetart Walk. Kortrijk telt 10-tallen streetart-kunstwerken verspreid over het openbaar domein. “Genoeg voor meerdere wandelingen, maar op 25 augustus gaat de eerste wandeling van start”, vertelt Dominique Vanden Berghe van Gidsenplus. “We starten aan het Belfort en wandelen langs een aantal bruggen en Kortrijk Weide. Het zijn plekken waar de artiesten hun kunstwerken hebben geschilderd. Ondertussen geven we heel wat achtergrondinformatie over de streetart en hun makers.”

Tijdens de wandeling krijg je onder meer antwoord op vragen als: Is Jam confituur? Is Banksy om op te zitten? Is Haring een vis? Moet je overgeven van een Throw-up? Is Jeps een West-Vlaamse vervoeging van ja? Spuit Intvis inkt?

Dominique Vanden Berghe maakte zelf een eindwerk over streetart in Louvain- la-Neuve. Begin deze eeuw kwam ze voor haar werk regelmatig in London. “Ik raakte gebiologeerd door de graffiti-kunstwerken in de tunnel aan Waterloo Station. En plots zag je in andere steden meer en meer voorbeelden van streetart. Mijn collega Anthony Sandra gidste al regelmatig in het Gentse waar ook heel wat mooie voorbeelden van muurschilderingen en graffiti terug te vinden zijn.”

Dominique Vanden Berghe en David Duits die al heel wat werken schilderde in het Kortrijkse straatbeeld.

Er komen nog meer wandelingen, want er is materiaal genoeg in het Kortrijkse. In het voorjaar komen er in Kortrijk  begeleide fietstochten naar sites buiten de stad Kortrijk, bijvoorbeeld in Heule, in Marke en langs het fietspad langs de Leie.

De organisatie van de wandeling ligt in handen van Gidsenplus. Op hun website www.gidsenplus.be en op de website van www.toerismekortrijk.be staat alle info rond de wandelingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *