Leuke bordjes in Kuurne om biodiversiteit te promoten

Kuurne heeft een sterk verstedelijkt karakter. Maar toch is er volgens Annelies Vandenbussche (Vooruit), schepen van Milieu en Klimaat, een enorm potentieel om iets te doen aan de biodiversiteit in de gemeente. “We hebben heel wat grasperken, wegbermen, groenzones en tuinen. Die kunnen we omvormen tot aantrekkelijke, gevarieerde ruimtes voor mens, plant én dier. Bordjes met ludieke slogans in het straatbeeld geven aan waar en hoe we hierbij concreet aan de slag gaan.”

Kuurne groener en biodiverser maken is de uiteindelijke bedoeling van de actie. “We planten her en der bordjes in Kuurne. Die staan telkens in voor 12 verschillende concrete acties”, zegt Vandenbussche. “Een 10 voor biodiversiteit” duidt aan waar we een verandering voorzien om Kuurne groener te maken. “Laat ze liggen” geeft aan waar we bladeren laten liggen. “Ode aan de boomspiegel” komt op de plek waar zones rond bomen niet worden gemaaid. “Dood hout brengt leven in het bos” moet zorgen voor een voedselbron voor de vele micro-organismen en ongewervelden  in het eco-systeem. Grasperken die niet meer constant gemaaid worden, krijgen het bordje “Hier mag het wat meer zijn”. Hetzelfde geldt voor de bermen met “Deze berm is ferm”. Bloemenweides in wording, duidt Kuurne aan met “Hier zaaide ik bloemen”. En dan zijn er nog vijf andere bordjes die een specifieke actie in de openbare ruimte begeleiden.

Tess van den Ess is het centrale figuurtje dat telkens op de borden staat. Ze is één van de acht figuren die werden voorgesteld in het Meerjarenplan 2020-2025.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *