“The Last front”, een internationale filmproductie over de Groote Oorlog, is ingeblikt!

KORTRIJK- Vandaag schiet de filmcrew van ‘The Last Front’ de laatste shots in de omgeving van Kortrijk. Gisteren blikte regisseur Julien Kerknawi de beginscène in met een peloton Duitse soldaten in het Begijnhof van Kortrijk. Het tafereel situeert zich ergens in het begin van de Groote Oorlog toen het Duitse leger ons land binnenviel om er vier jaar lang te blijven.

Ook de Kortrijkse Grote Markt, de crypte onder het stadhuis en de bakkerij De Knock in Heule Watermolen figureren in de film. Een aantal andere scenes situeren zich op het platteland, een boerderij en in de volle natuur. Naast Kortrijk bezocht de filmcrew ook Lier, Damme en Kluisbergen.

Bakkerij De Knock in Heule Watermolen trakteerde de crew op verse koeken
Vier koeken

De komende maanden worden de beelden gemonteerd en voorzien van special effects. Regisseur Julien Kerknawi (28) is dankbaar dat hij een groot deel van de opnames kon maken in Kortrijk. “We kregen de volledige logistieke medewerking van de stad en konden gebruik maken van enkele authentieke locaties”, zegt de jonge Gentse regisseur die al meer dan 6  jaar met deze film in zijn hoofd zit. De afspraak met bakkerij De Knock om in zijn historische bakkerij een scene op te nemen, dateert al van meer dan 4 jaar geleden. “Lieven bakte woensdagmorgen kersverse koeken voor de hele crew. Ze waren overheerlijk, ik heb er vier gegeten!”, lachte Kerknawi.  

Julien Kerknawi, een jonge regisseur uit Gent, verhuist binnenkort naar de montagetafel
Inspiratiebron

De internationale hoofdrolspelers waren net als de regisseur zeer tevreden over de medewerking van de stad Kortrijk. “We mochten de hele Grote Markt van Kortrijk gebruiken van de stad Kortrijk. De Raadskelder (de crypte onder het stadhuis), maakte vooral indruk op Ian Glen. Hij begreep meteen wat hij daar moest spelen toen hij de crypte binnenstapte. Die authenticiteit, het gaat om locaties die ook al bestonden in de Eerste Wereldoorlog, vormden een echte inspiratiebron voor mijn acteurs”, zegt Kerknawi.

Koen De Bouw heeft één van de hoofdrollen in ‘The Last Front’
Klinkende namen

‘The Last Front’ situeert zich in het Vlaanderen van de Groote Oorlog (1914-18). De film vertelt het verhaal van een aantal Vlaamse gezinnen die op de vlucht zijn voor de oorlogswaanzin. De Gentse regisseur Julien Kerknawi (28) beschikt over een internationale topcast. Iain Glen (Game of Thrones), Sasha Luss (hoofrol in Anna van Luc Besson), David Calder (The World is not Enough, Superman) en Joe Anderson (The Grey) zijn klinkende namen in de internationale filmwereld. Koen De Bouw, onze Vlaamse topacteur, speelt ook een sleutelrol in de film. In de loop van 2023 komt de film in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *