Wevelgem maakt oversteekplaatsen toegankelijker

Wevelgem trekt meer dan 300.000 euro uit om zo’n 130 oversteekplaatsen aan te pakken. Rolstoelgebruikers, kinderwagens, en slechtzienden zullen profiteren van die maatregel. Op al die oversteekplaatsen liggen borduren of voetpaden te hoog en vormen goten ook een probleem. Gullegem komt eerst aan de beurt, daarna volgen Moorsele en Wevelgem. De werken starten op 10 oktober en zullen ongeveer een jaar duren.


De ingrepen komen er na een inventaris die werd opgemaakt van alle oversteekplaatsen in de drie deelgemeenten. Bleek dat heel wat borduren en voetpaden een obstakel vormen voor rolstoelgebruikers, kinderwagen en slechtzienden omdat ze te hoog liggen. De oversteekplaatsen worden aangepakt, er mag maximum nog een niveauverschil zijn van 2 cm. Daarnaast worden ook straatkolken in de goten verplaatst waar nodig. Kleine wieltjes van rolstoelen of kinderwagens raken namelijk dikwijls gekneld in die roosters bij het oversteken.

De volledige heraanleg neemt ongeveer een jaar in beslag. Veel hinder zal dit niet opleveren, want de ingreep blijft telkens beperkt tot de voetpadstrook. Ondertussen raakte ook bekend dat Wevelgem samen met Gent en Koekelare de titel ‘Meer Mobiele Gemeente’ krijgt. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) koppelt hier een subsidie aan van 50.000 €. “Omdat ze inspanning doen om de mobiliteit in de gemeente toegankelijker te maken”, zegt Peeters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *