Topseizoen voor Abdijkaai

Kortrijk- Het openluchtzwembad van de Abdijkaai lokte de voorbije zomer 14.000 bezoekers. “Een topjaar, twee keer zoveel als vorig jaar”, zegt Elewin Werbrouck van Lago. “Bovendien waren er ook geen opstootjes of problemen te melden, we kunnen dus spreken van een uitstekend seizoen.” Overigens geldt dat ook voor Kortrijk Weide. “Voor beide zwembaden lokten we de voorbije twee maanden dagelijks 1300 bezoekers.”

Ook de uitbaters van het cafetaria aan de Abdijkaai spreken van een goed jaar en spreken van een zeer goede omzet. Zij verkassen nu opnieuw naar het Lagaeplein, dat deze week terug de deuren openen. Daar houden ze het sportcafé open.

Deze regeling ligt nog contractueel vast tot met de stad Kortrijk en met 2026. De maanden juli en augustus kan je in het openluchtzwembad terecht. De andere maanden van het jaar in het overdekt zwembad aan het Lagaeplein. Op de sociale media zijn er veel stemmen die vragen om het openluchtzwembad langer open te houden, maar dat is voorlopig niet aan de orde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *